Ella vakantiewoningen

Nederlandse kwaliteit op het Griekse eiland Zakynthos

4 seizoenen

De meeste mensen associëren Griekenland alleen met een zomervakantie. Dit is niet terecht. Zakynthos heeft in ieder seizoen genoeg te bieden voor een geslaagde vakantie. Doordat onze huizen voorzien zijn van airconditioning die ook kan verwarmen, zijn onze vakantiewoningen geschikt om in ieder seizoen comfortabel te bewonen.
Winter
In december, januari en februari is het winter. Het regent relatief vaak, meestal heftige maar korte buien. U kunt in deze periode genieten van fraaie wolkenluchten en regenbogen boven de baai. De temperatuur blijft aangenaam en het is een ideale periode voor wandelingen en om het eiland met de auto te verkennen. Voor de Grieken is dit de rustigste periode van het jaar en wordt daarom gebruikt om uit te rusten, elkaar op te zoeken en uit eten te gaan. Veel taverna's stoken olijfhout in enorme open haarden. Heel zelden sneeuwt het een beetje in de bergen. Voor de Zakynthianen is dit zo'n bijzonder fenomeen, dat ze dan massaal gaan kijken en terugkeren met sneeuwpoppetjes op hun auto's als teken dat ze er zijn geweest.
Lente
In maart, april en mei is het voorjaar. Maart is het jachtseizoen waarbij de trekvogels het moeten ontgelden. In dezelfde periode is het Pasen, de belangrijkste feestdag van het jaar. De lammeren worden aan het spit geregen, er wordt gegeten, gedronken, gefeest en naar de kerk gegaan. Na Pasen komt het toeristenseizoen op gang. Het is dan al warm, maar niet onaangenaam heet. Het is de ideale periode voor allerlei activiteiten zoals wandelen, Nordic Walking en fietsen.
zomer
Juni, juli en augustus is het drukke seizoen. De zomer kenmerkt zich door hoge(re) temperaturen. Het zeewater is lekker warm en het regent zelden, waardoor deze tijd van het jaar zeer geschikt is voor een echte zonvakantie. Augustus is de drukste maand van het jaar. In deze maand wordt Limni Keriou massaal bezocht door Italianen, vaak met een enorme speedboot achter hun auto, wat een een gezellige drukte in het dorp met zich meebrengt.
Najaar
Het najaar is volgens velen de ideale periode om te komen. In september en oktober is het niet meer druk en wordt de temperatuur wat lager. Hoewel het toeristenseizoen eind oktober eindigt en het weer rustig wordt op het eiland, is de temperatuur tot ver in november nog erg aangenaam voor een zonvakantie en het zeewater nog heerlijk warm. De Grieken houden zich vooral bezig met de olijvenoogst, die tot na de jaarwisseling duurt.
Gemiddelde temperatuur op Zakynthos [°C]
  jan feb maa apr mei jun jul aug sep okt nov dec
max. 13,9 14,1 16,0 19,1 24,7 29,6 32,3 32,3 27,4 23,9 18,8 15,2
min. 7,8 7,5 8,4 11,3 14,6 18,7 21,1 21,6 18,6 15,6 12,6 9,9
zee 17 16 16 17 18 21 24 25 23 22 20 18

Deze website gebruikt cookies om bezoekersstatistieken te meten via Google Analytics. Meer informatie