Ella vakantiewoningen

Nederlandse kwaliteit op het Griekse eiland Zakynthos

Limni Keriou

Limni Keriou (Grieks voor meer van Keri) ligt op minder dan vijf (auto)minuten van de vakantiewoningen. Het is een gemoedelijk dorpje met zo’n 150 bewoners en is in feite de haven van het nabijgelegen Keri. In dit haventje kunt u een motorbootje huren en per boot een tour maken naar de Keri Caves. In het dorp vindt u de meeste basisvoorzieningen die u op vakantie nodig zult hebben. In de supermarkt van Pavlos is bijna alles te koop. De onvermijdelijke sigaretten, maar ook geheugenkaarten voor uw camera, vers brood, zuigflessen: het is soms even zoeken, maar Pavlos heeft het allemaal. Er is ook een bakker, een ijssalon, een auto-, scooter- en motorverhuurder en een pinautomaat.
Tavernas
Boulevard van Limni Keriou
Langs de boulevard vindt u naast de toeristenwinkel van Spiros verschillende terrasjes en tavernas met uitzicht over de Baai van Laganas. Favoriet bij ons en veel Grieken van Zakynthos is Keri Taverna. Hier worden uitstekende traditionele Griekse en Zakynthiaanse gerechten geserveerd door Nikos en zijn personeel. Specialiteiten: kreeft met spaghetti en konijn op Zakynthiaanse wijze met tomatensaus en kaas. De sfeer is er ongedwongen en ook kinderen voelen zich hier snel thuis. Ook de inwoners van Zakynthos komen er graag. Vaak gaan ze er in het weekend lunchen en zwemmen bij het prettige familiestrand.
Strand van Limni Keriou
Strand
Dit strand bestaat uit fijn grind en rond de waterlijn grotere kiezels. Voor een paar euro koopt u in de toeristenwinkel van Spiros zwemschoentjes en bespaart u zichzelf veel capriolen bij het in en uit de zee gaan. Omdat de zee hier lang ondiep blijft is het ook erg geschikt voor kinderen. Er zijn bootjes te huur, waarmee u zelf naar Marathonisi kunt varen of de steile krijtrotsen, strandjes en grotten in de buurt kunt bezoeken.
Uitgaan
Het uitgaansleven is misschien niet echt bruisend, maar wel erg gemoedelijk en veilig. Het Rock Café aan de boulevard en de Mythos bar zijn populair bij zowel Zakynthianen als toeristen.

Deze website gebruikt cookies om bezoekersstatistieken te meten via Google Analytics. Meer informatie