Ella vakantiewoningen

Nederlandse kwaliteit op het Griekse eiland Zakynthos

Zakynthos stad

De hoofdstad van Zakynthos heet, net als het eiland, Zakynthos en heeft ongeveer 14.000 inwoners. De stad is tijdens de grote aardbeving van 1953 grotendeels verwoest en daarna snel herbouwd.
Sint Markus plein
Gezellige terrasjes
Er heerst een prettige Mediterrane sfeer en levendigheid. Rondom het Platía Aghíou Markou (Sint Markus plein) zijn vele gezellige terrasjes. Aan de boulevard zijn vele taverna’s met uitzicht over de haven met de veerboten die de verbinding met het vasteland onderhouden. De belangrijkste winkelstraat is Alexander Roma waar u moderne winkels met de laatste, vaak Italiaans georiënteerde mode vindt.
Cultuur
De meeste culturele bezienswaardigheden van Zakynthos bevinden zich in de stad, zoals een standbeeld van Solomos, de schrijver van de tekst van het Grieks volkslied. Ook vind u hier de belangrijkste kerk van het eiland (Aghios Dionysos) die vernoemd is naar de beschermheilige van het eiland en de Sint Markus kerk, de enige katholieke kerk van het eiland. Ook verschillende musea bevinden zich in deze omgeving. Het belangrijkste is het Byzantijnse Museum aan het Solomosplein. Het bezit een collectie Byzantijnse iconen, originele fresco’s uit de 15e, 16e en 17e eeuw en 17e eeuwse schilderijen van beroemde Griekse schilders. Het geeft een beeld van de artistieke ontwikkeling vanaf de postbyzantijnse tijd tot aan heden.
Uitzicht vanaf Bochali
Bochali
In Bochali, een heuvel aan de buitenrand van de stad bevindt zich de ruïne van een Venetiaanse burcht uit de Middeleeuwen. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de haven.

Deze website gebruikt cookies om bezoekersstatistieken te meten via Google Analytics. Meer informatie